Kutatási területek

Futó projektjeink

Ezen az oldalon információkat olvashatsz jelenleg futó projektjeinkől.

Big data analysis (adatbázisok megfeleltetése és mintaelemzés)

Státusz: felfüggesztve

Új generációs rögzítési technológia és alternatív kezelésmódszer fejlesztése végtagi traumák az egészségügyben alkalmazható kezelésére az ADITES Magyarország Kft.-nél.

Státusz: projekt előkészítés

A projekt célja egy növényi alapú, biológiai úton is lebomló, környezetbarát műanyagszármazékból előállított anatómiai rögzítési eljárás (a továbbiakban: MEARE) kidolgozása, amely 3D adatrögzítési technológiával letapogatott adatok alapján, perszonalizálva kerül legyártásra a páciens számára. Egyben egy eljárás innovációs fejlesztésről beszélünk a projekt vonatkozásában, amely a jövőben újradefiniálhatja a végtagi traumák kezelési standardjait. A MEARE eljárás során felhasznált alapanyagok 100%-ban újrahasznosíthatóak az Európai Uniós környezetvédelmi irányelvekkel összhangban.

A projekt során előálló eredmény egy olyan - elsősorban - végtagrögzítési technológia, amely a páciens számára lehetővé teszi a napi tisztálkodást, későbbi invazív beavatkozások lehetőségét, könnyű (akár <150g), higiénikus, antiallergén, magas komfortérzetet ad és alternatív kezeléseket (pl. EMS) tesz lehetővé és tökéletes anatómiai rögzítést biztosít. Mindezen előnyöket a MEARE megfelelő technológiai háttérrel a hagyományos ambuláns szakellátás hétköznapi keretei között képes biztosítani.

 

Letölthető anyagok


OBD Shield - (járműtechnológia) integrált védelmi modul 

Státusz: prototipizálás

A gépjárművek elektronikai rendszere sebezhető. A gyártók nem fordítanak elegendő figyelmet az autók elektronikai rendszerei komponenseinek védelmére. Az utóbbi két évtizedben a járművek diagnosztikai csatlakozói szabadon hozzáférhetőek bárki számára. Emiatt – napjaink gépjárműveinek computerizált vezérlőrendszerei – sebezhetőek, sőt az autó használata egy esetleges illetéktelen beavatkozás következményeképpen akár életveszélyes is lehet, hiszen a diagnosztikai porton keresztül egyes modellek számítógépes rendszerelemei teljesen vagy részlegesen vezérelhetővé válnak.

Az „OBD Shield” az OBD porton tátongó biztonsági rést fedi le. A rendszer egy beépülő titkosító modulból és egy feloldó eszközből áll, amely a klasszikus man-in-the-middle támadások fordított elvén egy beépülő védelmi rendszert alkot, amely a védendő rendszer és a külső hozzáférők közé állva, blokkolja az illetéktelen hozzáférési próbálkozásokat.


Letölthető anyagok

Az oldal tartalma

Az oldalon található globális tartalom tulajdonosa és kezelője az Adites Magyarország Magyaroszágon bejegyezett korlátolt felelősségű társaság.

Minden jog fenntarva, © Adites Magyarország Kft.